Zapiekanka z kiełbasą, jajkiem i bakłażanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1986
Składniki:
- 400 g kiełbasy śląskiej
- 6 jaj
- 2 łyżki tartego sera Gouda
- 1 bakłażan
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól
Opis przygotowania:
Bakłażana umyć, osączyć z wody i pokroić w drobną kostkę do naczynia żaroodpornego. Kiełbasę pokroić w kostkę. Następnie oba składniki posypać suszonym tymiankiem. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli i polać tym składniki w naczyniu. Całość oprószyć tartym serem Gouda, po czym wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do czasu, aż jajka całkowicie się zetną. Wtedy składniki wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.
Komentarze (0)