Kiełbasa smażona z jajkiem i serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3901
Kiełbasa smażona z jajkiem i serem
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 pęta kiełbasy toruńskiej
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 2 plastry sera Brie
  • 1 łyżeczka mielonej papryki czerwonej
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia do dekoracji

Opis przygotowania:

Kiełbasę toruńska pozbawić końcówek i oprószyć szczyptą mielonego pieprzu i papryki czerwonej. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać oprószoną wcześniej składnikami kiełbasę. Całość przykryć pokrywką i smażyć na średnim ogniu do czasu, aż kiełbasa się przyrumieni z obu stron. Wtedy ściągnąć ją z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni i wbić do tego jajka. Oprószyć szczyptą soli, pieprzu i smażyć do czasu, aż się zetną. Wówczas ściągnąć je z ognia i dodać do kiełbasy. Potem dodać do tego plastry sera Brie i wszystko udekorować świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów