Kiełbasa smażona z jajkiem i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3901
Składniki:
- 4 pęta kiełbasy toruńskiej
- 3 łyżki oleju
- 2 jajka
- 2 plastry sera Brie
- 1 łyżeczka mielonej papryki czerwonej
- sól
- pieprz
- świeża bazylia do dekoracji
Opis przygotowania:
Kiełbasę toruńska pozbawić końcówek i oprószyć szczyptą mielonego pieprzu i papryki czerwonej. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać oprószoną wcześniej składnikami kiełbasę. Całość przykryć pokrywką i smażyć na średnim ogniu do czasu, aż kiełbasa się przyrumieni z obu stron. Wtedy ściągnąć ją z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni i wbić do tego jajka. Oprószyć szczyptą soli, pieprzu i smażyć do czasu, aż się zetną. Wówczas ściągnąć je z ognia i dodać do kiełbasy. Potem dodać do tego plastry sera Brie i wszystko udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)