Zapiekanka z kapusty

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1916
Zapiekanka z kapusty

Składniki:

  • 700 g kapusty kiszonej;
  • puszka fasoli białej;
  • 2 cebule;
  • 2 jajka;
  • 250 ml śmietany;
  • sól, pieprz

Opis przygotowania:

1. Kapustę gotować przez 30 minut w niewielkiej iłośći wody.
2. Wymieszać kapustę ze śmietaną. Dodać sól, pieprz.
3. Na dół formy wyłożyć pólowę kapusty.
4. Na warstwę kapusty ułożyć warstwę fasoli.
5. Na górę położyć jeszcze jedną warstwę kapusty.
6. Na konieć położyć krojoną w krążki cebulę.
7. Zalać zapiekankę jajkami.
8. Piec 30-40 minut ( t 190 stopni C ).

Autor: olma

0 komenatrzy

Podobne przepisy