Zapiekanka z kapusty
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2492
Składniki:
- 700 g kapusty kiszonej;
- puszka fasoli białej;
- 2 cebule;
- 2 jajka;
- 250 ml śmietany;
- sól, pieprz
Opis przygotowania:
1. Kapustę gotować przez 30 minut w niewielkiej iłośći wody.
2. Wymieszać kapustę ze śmietaną. Dodać sól, pieprz.
3. Na dół formy wyłożyć pólowę kapusty.
4. Na warstwę kapusty ułożyć warstwę fasoli.
5. Na górę położyć jeszcze jedną warstwę kapusty.
6. Na konieć położyć krojoną w krążki cebulę.
7. Zalać zapiekankę jajkami.
8. Piec 30-40 minut ( t 190 stopni C ).
2. Wymieszać kapustę ze śmietaną. Dodać sól, pieprz.
3. Na dół formy wyłożyć pólowę kapusty.
4. Na warstwę kapusty ułożyć warstwę fasoli.
5. Na górę położyć jeszcze jedną warstwę kapusty.
6. Na konieć położyć krojoną w krążki cebulę.
7. Zalać zapiekankę jajkami.
8. Piec 30-40 minut ( t 190 stopni C ).
Komentarze (0)