Surówka z czerwonej kapusty

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4768
Surówka z czerwonej kapusty
fot. suahili / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 czerwona kapusta do 500 g
  • 1 cebula
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka cukru
  • sól

Opis przygotowania:

Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować na grubej tarce. Obrać cebule i jabłka, a następnie pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty. Dodać do tego sól, cukier i wyciśnięty sok z cytryny oraz olej. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na 15 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów