Sałatka z kapusty awokado i migdałów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1746
Składniki:
- 30 g migdałów
- 2 dojrzale awokado
- 1 kapusta chińska
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka soku z limonki
- sól
- pieprz biały
- szczypta mielonej papryki
Opis przygotowania:
Kapustę chińską oraz awokado umyć i osączyć z wody. Kapustę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Awokado obrać obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i połączyć z kapustą w misce. Oba składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, po czym dodać do tego majonez, dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki. Migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je na małym ogniu przez 45 sekund. Po tym czasie ściągnąć je z patelni i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą mielonej papryki i skropić sokiem z limonki.
Komentarze (0)