Sałatka z kapusty awokado i migdałów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1746
Sałatka z kapusty awokado i migdałów
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g migdałów
  • 2 dojrzale awokado
  • 1 kapusta chińska
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól
  • pieprz biały
  • szczypta mielonej papryki

Opis przygotowania:

Kapustę chińską oraz awokado umyć i osączyć z wody. Kapustę pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Awokado obrać obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i połączyć z kapustą w misce. Oba składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, po czym dodać do tego majonez, dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki. Migdały przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je na małym ogniu przez 45 sekund. Po tym czasie ściągnąć je z patelni i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą mielonej papryki i skropić sokiem z limonki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów