Pieczarki nadziewane szpinakiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4092
Składniki:
- 40 g pieczarek
- 3 łyżki masła roślinnego
- 2 pęczki szpinaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szklanka tartego sera sojowego
- 1 cebula
- 1 łyżka kaparów w zalewie
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki umyć, oczyścić, odciąć trzpienie, oprószyć pieprzem oraz solą, zalać oliwą i piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni na rumiany kolor. Upieczone przełożyć na talerz. Szpinak dokładnie opłukać i osączyć z wody. Masło stopić na patelni dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Dodać do tego tarty ser sojowy, następnie dodać osączone z zalewy kapary oraz szpinak i dusić pod przykryciem przez 7 minut. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek.
Komentarze (0)