Pieczarki nadziewane szpinakiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4092
Pieczarki nadziewane szpinakiem
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g pieczarek
  • 3 łyżki masła roślinnego
  • 2 pęczki szpinaku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka tartego sera sojowego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kaparów w zalewie
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pieczarki umyć, oczyścić, odciąć trzpienie, oprószyć pieprzem oraz solą, zalać oliwą i piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni na rumiany kolor. Upieczone przełożyć na talerz. Szpinak dokładnie opłukać i osączyć z wody. Masło stopić na patelni dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Dodać do tego tarty ser sojowy, następnie dodać osączone z zalewy kapary oraz szpinak i dusić pod przykryciem przez 7 minut. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów