Zapiekanka z botwinką, tuńczykim i cukinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2913
Składniki:
- 400 g jogurtu greckiego
- 30 g wędzonego sera gołda
- 25 g wędzonego tuńczyka
- 2 jajka
- 1 cukinia
- 1 pęczek botwinki
- 6 pieczarek
- 1 cebula
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Przygotować naczynie do zapiekania. Cukinie i botwinkę dokładnie umyć, osączyć z wody. Cukinie pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na spód naczynia. Na cukinie pokroić drobno pieczarki, botwinkę i cebulę pokrojona w kostkę. Następnie wyłożyć na to plastry sera żółtego. Całość posolić szczypta soli i pieprzu. Jajka roztrzepać z jogurtem greckim przelać na zapiekankę , wstawić do nagrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i zapiec na rumiany kolor. Pod koniec zapiekania dodać wędzonego tuńczyka, zapiec przez 5 minut, wyciągnąć z piekarnika i podawać w naczyniu do zapiekania.
Komentarze (0)