Zapiekanka z botwinką, tuńczykim i cukinią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2913
Zapiekanka z botwinką, tuńczykim i cukinią
fot. Laurel Fan / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g jogurtu greckiego
  • 30 g wędzonego sera gołda
  • 25 g wędzonego tuńczyka
  • 2 jajka
  • 1 cukinia
  • 1 pęczek botwinki
  • 6 pieczarek
  • 1 cebula
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Przygotować naczynie do zapiekania. Cukinie i botwinkę dokładnie umyć, osączyć z wody. Cukinie pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na spód naczynia. Na cukinie pokroić drobno pieczarki, botwinkę i cebulę pokrojona w kostkę. Następnie wyłożyć na to plastry sera żółtego. Całość posolić szczypta soli i pieprzu. Jajka roztrzepać z jogurtem greckim przelać na zapiekankę , wstawić do nagrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i zapiec na rumiany kolor. Pod koniec zapiekania dodać wędzonego tuńczyka, zapiec przez 5 minut, wyciągnąć z piekarnika i podawać w naczyniu do zapiekania.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów