Botwinka z jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1494
Składniki:
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 jajka
- pęczek botwinki
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Botwinkę umyć, osączyć z wody, przełożyć do rondla, zalać ją bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie jajka wbić do rondla z 1 l gotującej się wody, oprószyć je szczyptą soli i gotować do chwili, aż same białka jaj się zetną. Wtedy łyżką cedzakową wyciągnąć je z wody i dodać do botwinki na talerzu. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)