Kurczak ze spaghetti, orzechami, sałatą i botwinką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1567
Składniki:
- 30 g makaronu spaghetti
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki tłuczonych orzechów laskowych
- 2 piersi z kurczaka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 główka sałaty strzępiastej
- 0,5 łyżeczki mielonej, czerwonej papryki chili
- pęczek botwinki
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mięso umyć i osaczyć z wody. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, potem wlać do niego oliwę z oliwek, wymieszać i wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka pokroić w cienkie plastry, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, mieloną, czerwoną papryką oraz tłuczonymi orzechami laskowymi i smażyć do miękkości na mocno rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Usmażone składniki ściągnąć z ognia i dodać do makaronu. Na wszystko wyłożyć sałatę oraz botwinkę.
Komentarze (0)