Sajgonki owocowe
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 1202
Składniki:
- 300 g truskawek
- 300 g czerwonego agrestu
- 300 g borówki amerykańskiej
- 300 g czereśni
- 6 arkuszy papieru ryżowego
- 3 szklanki wrzącej wody
- 3 owoce mango
- 1 garstka świeżej mięty
Opis przygotowania:
Papier ryżowy sparzyć wrzącą wodą na sicie, odsączyć z jej nadmiaru i rozłożyć go na stolnicy. Wszystkie owoce oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Miętę podzielić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Truskawki z agrestem obrać z szypułek, pokroić na połowy i dodać do mięty w misce. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na małe kawałki i dodać do owoców w misce. Czereśnie wydrylować i dodać do całości. Dodać do tego również borówkę amerykańską. Wszystkie owoce z miski oraz miętę przełożyć łyżką na papier ryżowy i zawinąć.
Komentarze (0)