Sajgonki owocowe

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 1202
Sajgonki owocowe
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 300 g truskawek
  • 300 g czerwonego agrestu
  • 300 g borówki amerykańskiej
  • 300 g czereśni
  • 6 arkuszy papieru ryżowego
  • 3 szklanki wrzącej wody
  • 3 owoce mango
  • 1 garstka świeżej mięty

Opis przygotowania:

Papier ryżowy sparzyć wrzącą wodą na sicie, odsączyć z jej nadmiaru i rozłożyć go na stolnicy. Wszystkie owoce oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Miętę podzielić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Truskawki z agrestem obrać z szypułek, pokroić na połowy i dodać do mięty w misce. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na małe kawałki i dodać do owoców w misce. Czereśnie wydrylować i dodać do całości. Dodać do tego również borówkę amerykańską. Wszystkie owoce z miski oraz miętę przełożyć łyżką na papier ryżowy i zawinąć.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów