Zupa z kalarepy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2894
Składniki:
- 500 ml bulionu warzywnego z kostki
- 4 kromki chleba razowego
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 2 ziemniaki
- 1 kalarepa
- 1 cebula
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i przypiec na ogniu. Kalarepę obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Następnie pokrojone warzywa oraz przypieczoną cebulę zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości składników. Pod koniec gotowania doprawić do smaku pieprzem i solą, dodać pokrojony drobno szczypiorek i ściągnąć z ognia. Gorąca zupę zalać śmietaną, wymieszać i przelać do miski. Podawać z chlebem razowym.
Komentarze (0)