Zapiekane jabłka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2124
Składniki:
- 5 jabłek
- 10 dag masy marcepanowej
- 5 dag cukru
- 2 jajka
- 30 dag kwaśnej śmietany
- 1 torebka sosu waniliowego
- 8 dag rodzynek nasączonych winiakiem
- 3 dag płatków migdałów
- 10 dag kremówki
Opis przygotowania:
Masę marcepanową pokrój w kostkę. Za pomocą miksera utrzyj z cukrem i jajkami. Podczas ucierania dodawaj stopniowo kwaśną śmietanę oraz proszek na sos waniliowy. Jabłka obierz, podziel na połówki. Usuń środki, w zagłębienia włóż rodzynki. Jabłka umieść w formie żaroodpornej, polej polewą. Piecz 40 minut w temp. 175 st. C. Po 20 minutach posyp migdałami. Po wyjęciu z pieca polej kremówką.
Komentarze (0)