Jabłka zapiekane z płatkami owsianymi
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2308
Składniki:
- 7 jabłek Champion
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 0,5 szklanki brązowego cukru
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 kostki masła
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, osączyć z wody, przekroić je w górnej części i wydrążyć gniazda nasienne. Następnie płatki owsiane przesypać do miski, wymieszać z mąką, cukrem brązowym i cynamonem. Masło pokroić na drobne kawałki i połączyć z wymieszanymi składnikami. Całością nadziać wydrążone wcześniej jabłka. Jabłka nakryć przekrojoną górną częścią, po czym przełożyć na tacę, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec przez 45 minut.
Komentarze (0)