Śledzie z fasolką szparagową i ziołami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2049
Śledzie z fasolką szparagową i ziołami
fot. balise42 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 4 rolmopsy w zalewie octowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka suszonej, mielonej pietruszki zielonej
  • 1 łyżka mielonych ziaren musztardy brązowej
  • 1 łyżka mielonych pistacji
  • 1 łyżka mielonej kolendry
  • 1 łyżka sproszkowanego czosnku
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolę szparagową umyć, pozbawić końcówek, pokroić na drobne kawałki, po czym zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i przełożyć na talerz. Rolmopsy osączyć z zalewy, pozbawić skóry i dodać do fasoli. Mieloną kolendrę zmieszać z tłuczonymi pistacjami i przełożyć na talerz. Dodać do tego sproszkowany czosnek, mielone ziarna musztardy brązowej oraz suszoną natkę zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów