Śledzie z fasolką szparagową i ziołami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2218
Składniki:
- 30 g zielonej fasolki szparagowej
- 4 rolmopsy w zalewie octowej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka suszonej, mielonej pietruszki zielonej
- 1 łyżka mielonych ziaren musztardy brązowej
- 1 łyżka mielonych pistacji
- 1 łyżka mielonej kolendry
- 1 łyżka sproszkowanego czosnku
- sól
Opis przygotowania:
Fasolę szparagową umyć, pozbawić końcówek, pokroić na drobne kawałki, po czym zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i przełożyć na talerz. Rolmopsy osączyć z zalewy, pozbawić skóry i dodać do fasoli. Mieloną kolendrę zmieszać z tłuczonymi pistacjami i przełożyć na talerz. Dodać do tego sproszkowany czosnek, mielone ziarna musztardy brązowej oraz suszoną natkę zielonej pietruszki.
Komentarze (0)