Wołowina z warzywami i musztardą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1890
Składniki:
- 300 g polędwicy wołowej
- 4 ziemniaki
- 4 liście białej kapusty
- 2 marchewki
- 2 łyżki musztardy francuskiej pełnoziarnistej
- 2 łyżki masła
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz mięso umyć i osączyć z wody. Ziemniaki oraz marchew przełożyć do rondla, zalać 1,5 l wody i ugotować do miękkości. Ugotowane składniki odcedzić, obrać ze skóry, po czym ziemniaki pokroić w ćwiartki, a marchew w słomkę i wyłożyć na talerz. Liście kapusty zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować, potem odcedzić i dodać do składników. Polędwicę przełożyć do rondla, zalać 1 l wody i ugotować do miękkości. Ugotowaną dodać do całości, podzielić na porcje i wysmarować musztardą. Masło stopić na patelni i polać nim ugotowane wcześniej warzywa. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
Komentarze (0)