Mostek wołowy z warzywami i musztardą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2582
Składniki:
- 300 g mostku wołowego bez kości
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- 2 łyżki musztardy francuskiej grubo ziarnistej
- 1 ćwiartka białej kapusty
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Marchew oraz kapustę umyć, po czym razem przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzić i wyłożyć na talerz. Mostek wołowy przełożyć do kolejnego rondla, zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości. Ugotowany odcedzić, pokroić na porcje, dodać go ugotowanych warzyw i polać musztardą francuską. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżąca wodą, osuszyć, włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni i upiec do miękkości. Gotowe dodać do całości. Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)