Wołowina z papryką i szpinakiem
Oceń:
(4 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1622
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa wołowego
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki sezamu
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- sól
- pieprz czarny mielony
- pęczek świeżego szpinaku
Opis przygotowania:
Szpinak i paprykę umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej paprykę i smażyć ją do chwili, aż się zeszkli. Następnie dodać do tego mięso mielone. Doprawić je do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i smażyć do chwili, aż zmieni kolor na ciemniejszy. Wtedy dodać do tego szpinak. Całość przykryć pokrywką i smażyć jeszcze przez 40 sekund, na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć do miski i posypać sezamem.
Komentarze (0)