Wołowina z papryką i szpinakiem

Oceń:
(4 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1622
Wołowina z papryką i szpinakiem
fot. jules:stonesoup (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pęczek świeżego szpinaku

Opis przygotowania:

Szpinak i paprykę umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej paprykę i smażyć ją do chwili, aż się zeszkli. Następnie dodać do tego mięso mielone. Doprawić je do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i smażyć do chwili, aż zmieni kolor na ciemniejszy. Wtedy dodać do tego szpinak. Całość przykryć pokrywką i smażyć jeszcze przez 40 sekund, na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć do miski i posypać sezamem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów