Wołowina i papryka i makaronem lasagne

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2004
Wołowina i papryka i makaronem lasagne
fot. snowpea&bokchoi / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 słoiczek gotowego sosu słodko-kwaśnego Uncle Ben's
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wołowinę umyć, osączyć z wody, natrzeć solą oraz pieprzem i pokroić w kostkę. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek, zeszklić, po czym wrzucić mięso i smażyć do miękkości. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w dużą kostkę i dodać do mięsa. Całość smażyć przez 3 minuty, potem wyłożyć na talerz. Makaron lasagne ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i dodać do całości. Wszystko zalać gotowym sosem słodko-kwaśnym, dokładnie wymieszać i udekorować natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów