Wołowina i papryka i makaronem lasagne
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2004
Składniki:
- 3 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 1 słoiczek gotowego sosu słodko-kwaśnego Uncle Ben's
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wołowinę umyć, osączyć z wody, natrzeć solą oraz pieprzem i pokroić w kostkę. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek, zeszklić, po czym wrzucić mięso i smażyć do miękkości. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w dużą kostkę i dodać do mięsa. Całość smażyć przez 3 minuty, potem wyłożyć na talerz. Makaron lasagne ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i dodać do całości. Wszystko zalać gotowym sosem słodko-kwaśnym, dokładnie wymieszać i udekorować natką pietruszki.
Komentarze (0)