Wołowina grillowana z mango i papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2153
Składniki:
- 250 g łopatki wołowej bez kości
- 5 dag brukselki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 mango
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 2 plastry cytrynu do dekoracji
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mielonego tymianku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso, owoce i warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie łopatkę wołową oprószyć pieprzem, solą, tymiankiem oraz pokrojonym drobno czosnkiem i przełożyć na aluminiową tackę od grilla. Dodać do tego brukselkę. Wszystko zalać oliwą z oliwek i piec na rozpalonym grillu do miękkości mięsa. Potem ściągnąć z grilla i osączyć z tłuszczu. Mięso pokroić w kostkę, a brukselkę w całości i przełożyć na talerz. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę i połączyć z papryką. Pokrojone składniki dodać do mięsa. Całość posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować plastrami cytryny i polać sokiem cytrynowym.
Komentarze (0)