Wołowina z mango i pomidorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2517
Składniki:
- 300 g łopatki wołowej
- 2 mango
- 2 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżeczka przypraw do mięs
- pęczek szczypiorku
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wołowinę, mango oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę. Wołowinę pokroić w kostkę. Następnie rozgrzać 4 łyżki oleju na patelni, dodać drobno pokrojony czosnek i zeszklić. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną wołowinę, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i smażyć pod przykryciem do miękkości. Gotowe mięso osączyć z tłuszczu, wymieszać z pokrojonymi składnikami i przełożyć na talerz. Wszystko polać sokiem z limonki
Komentarze (0)