Sałatka warzywna z rodzynkami i orzechami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3013
Składniki:
- 150 g ciecierzycy w zalewie
- 150 g zielonego groszku w zalewie
- 150 g kukurydzy w zalewie
- 10 dag rodzynek
- 5 dag orzeszków pinii
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 kalafior
- 1 cykoria
- 1 łyżka czarnych oliwek
- sól
- 1 czerwona cebula
Opis przygotowania:
Kalafiora oraz cykorię umyć i osączyć z wody. Kalafiora podzielić na różyczki, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ciecierzycę, kukurydzę oraz zielony groszek osączyć z zalewy i połączyć z kalafiorem. Rodzynki sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i dodać do reszty składników. Dodać do tego orzeszki pinii, drobno pokrojoną cykorię, pokrojone na połowy oliwki, cebulę pokrojoną w plastry i oliwę. Całość doprawić do smaku solą, dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki.
Komentarze (0)