Pita z kozim serem, pomidorem i oliwkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2606
Pita z kozim serem, pomidorem i oliwkami
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 g twarożku koziego
  • 2 chlebki pita
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwek nadziewanych papryką w zalewie
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w talarki. Oliwki z papryką osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Chlebki pita zmoczyć letnią wodą, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec przez 2 minuty. Po tym czasie chlebki wyciągnąć i przełożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone pomidory, cebulę, oliwki z papryką i wyłożyć twarożek kozi. Wszystko oprószyć pieprzem solą i udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów