Pita z kozim serem, pomidorem i oliwkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2606
Składniki:
- 10 g twarożku koziego
- 2 chlebki pita
- 2 pomidory
- 2 łyżki oliwek nadziewanych papryką w zalewie
- 1 cebula
- 0,5 szklanki letniej wody
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w talarki. Oliwki z papryką osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Chlebki pita zmoczyć letnią wodą, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec przez 2 minuty. Po tym czasie chlebki wyciągnąć i przełożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone pomidory, cebulę, oliwki z papryką i wyłożyć twarożek kozi. Wszystko oprószyć pieprzem solą i udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)