Komosa ryżowa z migdalami, pomidorem i mietą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3328
Składniki:
- 600 ml bulionu warzywnego z kostki
- 15 g płatków migdałowych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szklanki komosy
- 2 granaty
- 2 pomidory
- 1 łyżka soku z limonki
- garść świeżej mięty
- natka kolendry
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa oraz granaty umyć i osaczyć z wody. Kolendrę oraz miętę pokroić drobno, dodać do tego nasiona z granatów oraz pokrojone w kostkę pomidory. Płatki migdałowe przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, smażyć przez 30 sekund, po czym ściągnąć z ognia i dodać do pozostałych składników. Komosę ryżową opłukać pod bieżąca wodą, osączyć z jej nadmiaru, zalać bulionem warzywnym i ugotować na sypko. Ugotowaną dodać do całości. Wszystko zalać oliwą z oliwek zmieszaną z sokiem z limonki, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)