Wołowina mielona z warzywami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6551
Składniki:
- 350 wołowiny mielonej
- 150 ml wina czerwonego lekko słodkiego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 papryczki chili
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 laska selera naciowego
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżeczka kminku
- 0,5 łyżeczki oregano
- natka kolendry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Obrać cebulę oraz czosnek, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodać mięso mielone, kminek i pokrojony w kostkę seler naciowy. Wymieszać i smażyć do czasu, aż mięso zbrązowieje. Następnie wlać wino, dodać przecier pomidorowy, oregano, pokrojoną drobno paprykę chili, fasolę, kukurydzę osaczoną z zalewy, pieprz i sól. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem przez 5 minut, po czym przełożyć na talerz. Całość posypać natką kolendry.
Komentarze (0)