Wołowina mielona z warzywami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 6551
Wołowina mielona z warzywami
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 350 wołowiny mielonej
  • 150 ml wina czerwonego lekko słodkiego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 laska selera naciowego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka kminku
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • natka kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Obrać cebulę oraz czosnek, posiekać drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodać mięso mielone, kminek i pokrojony w kostkę seler naciowy. Wymieszać i smażyć do czasu, aż mięso zbrązowieje. Następnie wlać wino, dodać przecier pomidorowy, oregano, pokrojoną drobno paprykę chili, fasolę, kukurydzę osaczoną z zalewy, pieprz i sól. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem przez 5 minut, po czym przełożyć na talerz. Całość posypać natką kolendry.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów