Sałatka z awokado, grejpfruta, rukoli i pomarańczy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3377
Składniki:
- 2 awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pomarańcza
- 1 grejpfrut żółty
- 1 zielony ogórek
- 1 czerwona cebula
- natka zielonej pietruszki
- pęczek rukoli
- sól
- bały pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Pomarańczę i grejpfruta obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Cebulę obrać ze skóry i pokroić drobno. Ogórka pozbawić skóry i pokroić w drobną kostkę. Natkę zielonej pietruszki również pokroić drobno. Wszystkie pokrojone składniki połączyć ze sobą, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, po czym dodać do tego rukolę. Całość zalać oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)