Wiosenna jajecznica

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2560
Wiosenna jajecznica
fot. Sylwester Łuczak

Składniki:

  • 2 bułki
  • 1 cebula dymka
  • 3 duże jajka
  • masło
  • olej
  • sól
  • kawałek kiełbasy
  • sałata

Opis przygotowania:

Sałatę myjemy. Kilka liści układamy na talerzu. Cebulę dymkę (szczypiorek) oraz kiełbasę drobno kroimy. Na rozgrzaną patelnię kładziemy kiełbasę - podsmażamy według uznania. Następnie wbijamy jajka - przy tym solimy. Mieszamy dokładnie i smażymy według uznania. Bułki smarujemy masłem, kładziemy na talerzu obok sałaty. Na sałatę kładziemy jajecznicę, wszystko posypujemy wcześniej przygotowanym szczypiorkiem. I tak to nasza wiosenna jajecznica jest już gotowa. Smacznego.

Autor: ikselll

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów