Jajecznica z gorzkim melonem, tofu i mortadelą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1923
Składniki:
- 250 g mortadeli
- 250 g jedwabistego tofu
- 4 jajka
- 4 łyżki oleju
- 1 gorzki melon
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Gorzkiego melona umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Mortadelę oraz tofu pokroić w grubsze plastry. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego mortadelę. Smażyć ją do chwili, aż się zarumieni na średnim ogniu. Do smażonej mortadeli dodać pokrojone wcześniej tofu i gorzkiego melona. Składniki oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do chwili, aż się przyrumienią. Jajka wbić do kubka, roztrzepać je widelcem i przelać do całości. Wszystko doprawić przyprawami jeśli trzeba, wymieszać i smażyć do czasu, aż jajka się zetną. Wówczas składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)