Sałatka wiosenna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2553
Składniki:
- 3 zielone ogórki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek pietruszki
- sól
- pieprz
- 3 duże łyżki majonezu
Opis przygotowania:
Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy na 2 lub 3 godziny, aby straciły wodę. Po upływie 3 godzin odcedzamy z wody, dodajemy pokrojony drobno szczypior, pietruszkę i koper, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem do smaku.
Sałatka jest doskonałym dodatkiem do mięs.
Sałatka jest doskonałym dodatkiem do mięs.
Komentarze (0)