Sałatka wiosenna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3271
Składniki:
- 2 worki ryżu
- 1 por
- 3 kolorowe papryki
- puszka kukurydzy
- 6 jaj
- pęczek rzodkiewek
- 30 dkg mortadeli
- szczypiorek
- 3 ogórki konserwowe
- po 1 łyżce koperku i natki pietruszki
- majonez
- sól
- pieprz
- pomidor i ogórek zielony do dekoracji
Opis przygotowania:
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Por pokroić drobno i sparzyć, kukurydzę odsączyć, jajka ugotować. Papryki oczyścić i pokroić w drobną kostkę, kiełbasę szczypiorek, ogórki i jajka pokroić w kosteczkę, rzodkiewki potrzeć na jarzynowej tarce. Wszystko dać do miski i wymieszać doprawić majonezem solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem udekorować pomidorem i ogórkiem zielonym. Przepis ten dostałam od córki, ja go zmodyfikowałam i dzisiaj zrobiłam dla gości. Smacznego.
Komentarze (2)
bardzo smaczne
Cieszę się że smakowało. Bardzo często robie tę sałatkę, Pozdrawiam.