Sałatka wiosenna

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2792

Składniki:

  • 2 worki ryżu
  • 1 por
  • 3 kolorowe papryki
  • puszka kukurydzy
  • 6 jaj
  • pęczek rzodkiewek
  • 30 dkg mortadeli
  • szczypiorek
  • 3 ogórki konserwowe
  • po 1 łyżce koperku i natki pietruszki
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • pomidor i ogórek zielony do dekoracji

Opis przygotowania:

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Por pokroić drobno i sparzyć, kukurydzę odsączyć, jajka ugotować. Papryki oczyścić i pokroić w drobną kostkę, kiełbasę szczypiorek, ogórki i jajka pokroić w kosteczkę, rzodkiewki potrzeć na jarzynowej tarce. Wszystko dać do miski i wymieszać doprawić majonezem solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem udekorować pomidorem i ogórkiem zielonym. Przepis ten dostałam od córki, ja go zmodyfikowałam i dzisiaj zrobiłam dla gości. Smacznego.

Autor: irena

Komentarze (2)

bardzo smaczne

Cieszę się że smakowało. Bardzo często robie tę sałatkę, Pozdrawiam.

Podobne przepisy

Więcej przepisów