Wafel z masą kakaową
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2244
Składniki:
- 1 kostka margaryny (250g)
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru
- 0.5 szklanki mleka
- mleko w proszku
Opis przygotowania:
Margarynę, kakao, cukier i mleko (te płynne) umieszczamy w garnku. Podgrzewamy, a od momentu zagotowania trzymamy na gazie około 5 min. Otrzymaną masę odstawiamy, aby wystygła.
Gdy jest już letnia stopniowo dodajemy mleko w proszku i mieszamy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Smarujemy wafla. Zawijamy szczelnie, przyciskamy (np. książkami) i odstawiamy na kilka godzin.
Gdy jest już letnia stopniowo dodajemy mleko w proszku i mieszamy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Smarujemy wafla. Zawijamy szczelnie, przyciskamy (np. książkami) i odstawiamy na kilka godzin.
Komentarze (0)