Wafel z masą kakaową

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2244
Wafel z masą kakaową
fot. jirkaejc / elements.envato.com

Składniki:

  • 1 kostka margaryny (250g)
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 0.5 szklanki mleka
  • mleko w proszku

Opis przygotowania:

Margarynę, kakao, cukier i mleko (te płynne) umieszczamy w garnku. Podgrzewamy, a od momentu zagotowania trzymamy na gazie około 5 min. Otrzymaną masę odstawiamy, aby wystygła.

Gdy jest już letnia stopniowo dodajemy mleko w proszku i mieszamy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Smarujemy wafla. Zawijamy szczelnie, przyciskamy (np. książkami) i odstawiamy na kilka godzin.

Autor: ikselll

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów