Wieprzowina z ogórkiem i kiełkami brokuła
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2590
Składniki:
- 40 g wieprzowiny bez kości
- 2 ogórki szklarniowe
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 opakowanie kiełek brokuła
- sól
- pieprz
- szczypta imbiru
Opis przygotowania:
Mięso umyć, osączyć z wody, natrzeć pieprzem oraz solą i pokroić na kawałki. Następnie rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać mięso i lekko zrumienić. Ogórki umyć, pokroić na ćwiartki, dodać do mięsa i oprószyć szczyptą imbiru. Całość zalać sosem sojowym i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Następnie osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Kiełki brokuła sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i udekorować potrawę.
Komentarze (0)