Roladki z kurczaka i brokuła

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1148
Roladki z kurczaka i brokuła
fot. Arzamasova / elements.envato.com

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 brokuły
  • 2 jajka
  • 1 zielona, młoda cukinia
  • 1 szklanka bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Brokuły oraz cukinię umyć i osączyć z wody. Brokuły podzielić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu brokuły odcedzić.

Cukinię pokroić w cienkie, podłużne plastry i wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem i nałożyć na nie ugotowane wcześniej brokuły. Mięso z warzywami doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i zawinąć w rulony.

Jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Następnie rulony z mięsem i brokułem obtoczyć w roztrzepanych jajkach, potem w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju do miękkości mięsa na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, pokroić na porcje i dodać do cukinii na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów