Wieprzowina z jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2159
Składniki:
- 50 g wieprzowiny bez kości
- 6 jajek
- 2 łyżki oleju
- 1 ostra czerwona papryka
- 1 por
- 1 cebula
- gotowy sos sojowy Tao Tao
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki mielonego anyżu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połowy i wyłożyć na talerz. Wieprzowinę umyć i pokroić w kostkę. Obrać cebulę oraz czosnek, pokroić drobno i zeszklić na oleju. Do cebuli dodać anyż, 4 łyżeczki gotowego sosu sojowego, pokrojone mięso i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia doprawić solą, pieprzem do smaku i wyłożyć na jajka. Paprykę, pozbawić nasion, razem z porem sparzyć wrzątkiem, pokroić w słomkę i udekorować wierzch mięsa.
Komentarze (0)