Węgorz zapiekany z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1325
Składniki:
- 400 g wędzonego węgorza
- 4 plastry sera Gouda
- 3 g kiełków rzodkiewki
- 3 g kiełków buraczka czerwonego
Opis przygotowania:
Kiełki buraczka oraz rzodkiewki umyć i osączyć z wody. Następnie węgorza wędzonego podzielić na porcje i przełożyć go do naczynia żaroodpornego. Na rybę w naczyniu wyłożyć plastry sera Gouda. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni i piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, lekko przestudzić i posypać kiełkami rzodkiewki oraz buraczka czerwonego.
Komentarze (0)