Węgorz zapiekany z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 567
Węgorz zapiekany z serem
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g wędzonego węgorza
  • 4 plastry sera Gouda
  • 3 g kiełków rzodkiewki
  • 3 g kiełków buraczka czerwonego

Opis przygotowania:

Kiełki buraczka oraz rzodkiewki umyć i osączyć z wody. Następnie węgorza wędzonego podzielić na porcje i przełożyć go do naczynia żaroodpornego. Na rybę w naczyniu wyłożyć plastry sera Gouda. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni i piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, lekko przestudzić i posypać kiełkami rzodkiewki oraz buraczka czerwonego.

0 komenatrzy

Podobne przepisy