Węgorz z grilla w słodkim sosie sojowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5968
Składniki:
- 40 g świeżego węgorza
- 1 szeroki por
- 1 łyżka zielonego groszku z zalewy
- 1 rzodkiewka
- 2 czerwone oliwki
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki
- gotowy słodki sos sojowy Healthy Boy
- sól
- pieprz
- 1 arkusz folii aluminiowej
Opis przygotowania:
Węgorza sprawić, oczyścić ze skóry, rozciąć na połowę, oprószyć pieprzem, solą oraz papryka mieloną, wyłożyć na folię aluminiową i przypiec na rozpalonym grillu z obu stron. Por podzielić na listki, rzodkiewkę pokroić w plastry i razem przypiec na grillu z jednej strony, po czym wyłożyć na talerz. Na por wyłożyć łososia, polać go gotowym sosem sojowym. Całość udekorować zielonym groszkiem, plastrem rzodkiewki i czarną oliwka.
Komentarze (1)
Co to za bełkot? Problemy z polszczyzną? W składnikach łosoś a ma wyjść węgorz? Ciekawa koncepcja, zaprawdę.