Sałatka krabowa
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1403
Składniki:
- 300 g paluszków krabowych surimi
- 2 czerwone cykorie
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona papryczka chili
- natka zielonej kolendry
- pieprz czarny mielony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Liście cykorii wyłożyć na talerz. Paluszki krabowe pozbawić skóry, a mięso pokroić na małe kawałki do miski. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i dodać do pokrojonych paluszków krabowych. Potem dodać do tego obrany ze skóry i pokrojony drobno czosnek. Następnie papryczkę chili pozbawić nasion, pokroić drobno i dodać do całości. Pokrojone warzywa i paluszki karbowe skropić octem ryżowym, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, dobrze wymieszać i wyłożyć na liście cykorii.
Komentarze (0)