Węgorz wędzony z bobem i groszkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2654
Składniki:
- 250 g wędzonego węgorza
- 200 g zielonego groszku w zalewie
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 liście sałaty
- 1 cebula czerwona
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w plastry i dodać do sałaty. Groszek zielony osączyć z zalewy i dodać do pozostałych składników. Bób zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i dodać do całości. Wszystko oprószyć pieprzem, szczyptą soli, zalać oliwą z oliwek, po czym dodać do tego podzielonego na porcje, wędzonego węgorza.
Komentarze (0)