Węgorz wędzony z bobem i groszkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2654
Węgorz wędzony z bobem i groszkiem
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 250 g wędzonego węgorza
  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 liście sałaty
  • 1 cebula czerwona
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w plastry i dodać do sałaty. Groszek zielony osączyć z zalewy i dodać do pozostałych składników. Bób zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i dodać do całości. Wszystko oprószyć pieprzem, szczyptą soli, zalać oliwą z oliwek, po czym dodać do tego podzielonego na porcje, wędzonego węgorza.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów