Łosoś wędzony z serem, pomidorami i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 7014
Składniki:
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 50 g wędzonego łososia
- 30 g białego sera twarogowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Pomidorki koktajlowe umyć i osączyć z wody. Łososia pokroić na cienkie, podłużne plastry. Ser twarogowy zmieszać z oliwą z oliwek, obranym i przepuszczonym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Następnie nałożyć go na plastry łososia, całość zwinąć w rolady i pokroić na cienkie plastry. Plastry wyłożyć na talerz i udekorować pomidorkami oraz obraną i pokrojona w plastry czerwona cebulą.
Komentarze (1)
Już wiem, będzie pyszne...wygląda super:)))