Łosoś wędzony z serem, pomidorami i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 7014
Łosoś wędzony z serem, pomidorami i cebulą
fot. The Gifted Photographer / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g wędzonego łososia
  • 30 g białego sera twarogowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Pomidorki koktajlowe umyć i osączyć z wody. Łososia pokroić na cienkie, podłużne plastry. Ser twarogowy zmieszać z oliwą z oliwek, obranym i przepuszczonym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Następnie nałożyć go na plastry łososia, całość zwinąć w rolady i pokroić na cienkie plastry. Plastry wyłożyć na talerz i udekorować pomidorkami oraz obraną i pokrojona w plastry czerwona cebulą.

Komentarze (1)

Już wiem, będzie pyszne...wygląda super:)))

Podobne przepisy

Więcej przepisów