Kurczak wędzony z ryżem i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2480
Składniki:
- 4 wędzone udka kurczaka
- 4 łyżki oleju
- 3 cebule
- 2 szklanki ryżu
- pęczek drobnego szczypiorku
- garstka świeżej bazylii
- sól
Opis przygotowania:
Cebule obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, po czym zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, dodać do tego pokrojoną cebulę i razem gotować do czasu, aż woda wyparuje ze składników. Rozgrzać olej na patelni, dodać do tego wędzone udka kurczaka i smażyć przez 1,5 minuty, na średnim ogniu pod przykryciem. Gotowe mięso ściągnąć z ognia i połączyć z całością. Wszystko posypać szczypiorkiem oraz świeżą bazylią.
Komentarze (0)