Śledź wędzony faszerowany

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2620

Składniki:

  • 2 śledzie wędzone
  • 4 ziemniaki
  • 2 duże cebule
  • 4 łyżki oleju
  • 6 kropel maggi
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Przed przygotowaniem przepisu namoczyć śledzie na 4 godziny w wodzie. Po tym czasie wyciągnąć je z wody, osuszyć, ściągnąć z nich skórę, oczyścić z ości, a następnie utłuc na masę. Kartofle obrać ze skóry, ugotować, odcedzić i przetrzeć przez sito. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym oleju. Śledzie, zeszkloną cebulę i przetarte ziemniaki połączyć ze sobą i wyrobić z tego jednolitą masę. Masę dosolić jeśli trzeba, dodać pieprzu, skropić maggi i dodać 2 łyżki oleju. Całość wymieszać, przełożyć na talerz i uformować z masy dużą rybę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów