Śledź wędzony faszerowany
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2813
Składniki:
- 2 śledzie wędzone
- 4 ziemniaki
- 2 duże cebule
- 4 łyżki oleju
- 6 kropel maggi
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Przed przygotowaniem przepisu namoczyć śledzie na 4 godziny w wodzie. Po tym czasie wyciągnąć je z wody, osuszyć, ściągnąć z nich skórę, oczyścić z ości, a następnie utłuc na masę. Kartofle obrać ze skóry, ugotować, odcedzić i przetrzeć przez sito. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym oleju. Śledzie, zeszkloną cebulę i przetarte ziemniaki połączyć ze sobą i wyrobić z tego jednolitą masę. Masę dosolić jeśli trzeba, dodać pieprzu, skropić maggi i dodać 2 łyżki oleju. Całość wymieszać, przełożyć na talerz i uformować z masy dużą rybę.
Komentarze (0)