Pstrąg wędzony z burakami i sałatą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3000
Pstrąg wędzony z burakami i sałatą
fot. miriam_kato / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 filetów wędzonego pstrąga
  • 2 cebule,
  • 1 kg buraków czerwonych
  • 1 główka sałaty
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Filety z pstrąga pokroić w równe plastry. Sałatę umyć, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na rybę. Buraki czerwone zalać 2 l wody, ugotować do miękkości, odcedzić i obrać ze skóry. Następnie zetrzeć je na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Cebulę obrać ze skory, pokroić w kostkę i dodać do buraków. Wlać do tego sok cytrynowy, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać i nałożyć na rybę z sałatą. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów