Pstrąg wędzony z burakami i sałatą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3000
Składniki:
- 20 filetów wędzonego pstrąga
- 2 cebule,
- 1 kg buraków czerwonych
- 1 główka sałaty
- 1 łyżka soku cytrynowego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Filety z pstrąga pokroić w równe plastry. Sałatę umyć, pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na rybę. Buraki czerwone zalać 2 l wody, ugotować do miękkości, odcedzić i obrać ze skóry. Następnie zetrzeć je na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Cebulę obrać ze skory, pokroić w kostkę i dodać do buraków. Wlać do tego sok cytrynowy, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie wymieszać i nałożyć na rybę z sałatą. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)