Węgorz w miksie kalafiorowo-brokułowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1084
Węgorz w miksie kalafiorowo-brokułowym
fot. Ideas in Food / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 g wędzonego węgorza
  • 1 duży kalafior
  • 1 brokuł
  • 0,5 łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu
  • sól

Opis przygotowania:

Brokuła oraz kalafiora umyć, podzielić na różyczki, przełożyć je do osobnych rondli, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, zmiksować mikserem na jednolitą masę i wyłożyć ją na talerz. Węgorza wędzonego pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i dodać do całości. Wszystko posypać kolorowym pieprzem i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów