Węgorz w miksie kalafiorowo-brokułowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1084
Składniki:
- 600 g wędzonego węgorza
- 1 duży kalafior
- 1 brokuł
- 0,5 łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu
- sól
Opis przygotowania:
Brokuła oraz kalafiora umyć, podzielić na różyczki, przełożyć je do osobnych rondli, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, zmiksować mikserem na jednolitą masę i wyłożyć ją na talerz. Węgorza wędzonego pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i dodać do całości. Wszystko posypać kolorowym pieprzem i podawać do spożycia.
Komentarze (0)