Wegetariańskie rolki warzywne
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2431
Składniki:
- 4 arkusze papieru ryżowego
- 4 marchewki
- 2 zielone ogórki
- 2 białe rzepy
- 2 szklanki wrzącej wody
- 1 dojrzale awokado
- 1 główka salaty
- 1 ćwiartka czerwonej kapusty
- 0,5 szklanki letniej wody
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę czerwoną pokroić w cienkie plastry, przełożyć ją na sito, sparzyć 2 szklankami wrzącej lekko osolonej wody i osączyć z jej nadmiaru. Papier ryżowy wysmarować letnią wodą i rozłożyć na stolnicy. Marchew, rzepę białą oraz ogórki obrać ze skóry, pokroić w słomkę i wyłożyć na rozłożonym papierze ryżowym. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do składników wraz z sałatką oraz sparzoną wcześniej kapustą czerwoną. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i wyłożyć na tackę.
Komentarze (0)