Wegetariańskie rolki warzywne

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2431
Wegetariańskie rolki warzywne
fot. Janet Hudson / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 arkusze papieru ryżowego
  • 4 marchewki
  • 2 zielone ogórki
  • 2 białe rzepy
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 1 dojrzale awokado
  • 1 główka salaty
  • 1 ćwiartka czerwonej kapusty
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę czerwoną pokroić w cienkie plastry, przełożyć ją na sito, sparzyć 2 szklankami wrzącej lekko osolonej wody i osączyć z jej nadmiaru. Papier ryżowy wysmarować letnią wodą i rozłożyć na stolnicy. Marchew, rzepę białą oraz ogórki obrać ze skóry, pokroić w słomkę i wyłożyć na rozłożonym papierze ryżowym. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do składników wraz z sałatką oraz sparzoną wcześniej kapustą czerwoną. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i wyłożyć na tackę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów