Sakiewki wegetariańskie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2677
Składniki:
- 2 kostki rosołu z indyka
- kapusta pekińska
- 1 por
- cebula
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 marchewki
- 20 dag pieczarek
- 1,5 szklanki ugotowanego ryżu
- 2 łyżki sosu sojowego
- szczypiorek
- sól
- pieprz
- pikantny sos pomidorowy
Opis przygotowania:
Liście kapusty krótko odgotuj w rosole.Odetnij zgrubiałą łodygę.Marchewkę zetrzyj na tartce z dużymi oczkami.Por,cebulę pieczarki pokroi i podsmaż.Dodaj ugotowany ryż i sos sojowy.Farsz dopraw solą i pieprzem układaj na liściach kapusty.Formuj sakiewki,obwiąż je szczypiorkiem ok.5 min duś pod przykryciem.Podawaj z sosem pomidorowym.
Komentarze (0)