Tacos wegetariańskie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3481
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego tacos
- 6 kotletów sojowych
- 1 zielone mango
- 1 łyżeczka ostrej papryki chili
- natka zielonej pietruszki
- 2 łyżki oleju
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Kotlety sojowe ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić, oprószyć ostrą papryką, pieprzem i podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Tacos podgrzać na patelni bez tłuszczu i przełożyć na talerz. Usmażone kotlety sojowe osączyć z tłuszczu, pokroić na kawałki i wyłożyć na tacos. Mango obrać ze skóry, zmiksować i wyłożyć na kotlety sojowe. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i posypać po całości. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki i podawać na ciepło.
Komentarze (0)