Tosty z wątróbką drobiową i truskawkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1810
Składniki:
- 300 g wątróbki drobiowej
- 30 g truskawek ananasowych
- 30 g truskawek czerwonych
- 30 g truskawek z kompotu
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 łyżki oleju
- 4 rzodkiewki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz czarny mielony
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Truskawki, rzodkiewki oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Truskawki ananasowe czerwone pokroić na małe kawałki. Truskawki z kompotu osączyć z nadmiaru wody. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plastry. Następnie chleb tostowy wysmarować z obu stron olejem i zrumienić go na rozgrzanej patelni na małym ogniu. Zrumieniony chleb ściągnąć z ognia. Wątróbkę drobiową przełożyć do rondla, zalać ją 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić ją i razem z obranym ze skóry czosnkiem przepuścić przez maszynkę do mięsa. Po przepuszczeniu składniki doprawić do smaku pieprzem, wymieszać i wysmarować tym zrumienione wcześniej kromki chleba tostowego. Na to nałożyć wszystkie truskawki, pokrojoną rzodkiewkę i posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)