Wątróbka drobiowa z chili i kminkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3047
Składniki:
- 400 g wątróbki drobiowej
- 3 łyżki oleju
- 1 czerwona papryka chili
- 1 łyżeczka kminku
- 1 cebula
- natka selera
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wątróbkę drobiową oraz warzywa umyć i osaczyć z wody. Cebulę obrać ze skóry i razem z kminkiem smażyć na szklisty kolor na rozgrzanym oleju na patelni. Do smażonych składników dodać pokrojoną w krążki paprykę chili oraz osączona wątróbkę. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu i smażyć na średnim ogniu do miękkości mięsa. Gotową potrawę ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i udekorować natką selera.
Komentarze (0)