Wątróbka drobiowa z chili i kminkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3047
Wątróbka drobiowa z chili i kminkiem
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g wątróbki drobiowej
  • 3 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka chili
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 cebula
  • natka selera
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wątróbkę drobiową oraz warzywa umyć i osaczyć z wody. Cebulę obrać ze skóry i razem z kminkiem smażyć na szklisty kolor na rozgrzanym oleju na patelni. Do smażonych składników dodać pokrojoną w krążki paprykę chili oraz osączona wątróbkę. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu i smażyć na średnim ogniu do miękkości mięsa. Gotową potrawę ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i udekorować natką selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów