Wątróbka drobiowa z jabłuszkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2236
Wątróbka drobiowa z jabłuszkiem
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg wątróbek drobiowych
  • 3 jabłka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • majeranek, sól i pieprz

Opis przygotowania:

Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki. Wątróbki myjemy, usuwamy żyłki i błonki, osuszamy i oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbki, smażymy ok. 10 min. Następnie dokładamy cząstki jabłka, oprószamy majerankiem, pieprzem, solą i dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 5 min. Wykładamy na półmisek, na przemian układając jabłka i wątróbki.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów