Warzywa z kurczakiem i grzybami w curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2207
Składniki:
- 4 pieczarki
- 3 łyżki oleju
- 2 czerwone papryki
- 2 piersi z kurczaka
- 2 zielone papryki
- 2 cebule
- 1 łyżeczka curry
- 0,5 łyżeczki suszonego tymianku
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa, mięso oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki. Następnie rozgrzać olej na patelni i zeszklić na nim cebulę. Do zeszklonej cebuli wsypać curry, wymieszać i dodać pokrojone wcześniej obie papryki i pieczarki. Smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym dodać do tego pokrojone mięso. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, suszonym tymiankiem, dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Wtedy całość ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)