Warzywa mogą być naprawdę pyszne! - przepis na blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1764
Składniki:
- • 1 brokuł
- • 2 marchewki
- • 1 rzodkiew biała
- • kalarepa
- • 2 łyżki czarnego sezamu
- • 1 łyżka tahini naturalnego Primavika (sos)
- • 1 łyżka musztardy (sos)
- • 2-4 łyżki gorącej wody
Opis przygotowania:
Brokuł podzielić na różyczki. Pozostałe warzywa obrać i pokroić na grube słupki. Wszystkie warzywa zblanszować przez 2-3 minuty we wrzątku. Tahini Primavika i musztardę wymieszać. Dolać tyle wody, aby uzyskało konsystencję gęstego sosu. Polać nim warzywa i posypać podprażonym na patelni czarnym sezamem. Podawać z kaszą lub ryżem. Opcje: Tahini Primavika można zastąpić masłem orzechowym bez soli i cukru Primavika, a musztardę chrzanem – wyjdzie równie rewelacyjnie. Smacznego!
* Przepis Blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem przygotowany został przez Piotra Kucharskiego w ramach kampanii Primavika promującej zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia. Piotr Kucharski - kucharz znany z programu Dzień Dobry TVN dla wszystkich sympatyków zdrowej i smacznej kuchni przygotował całą serię autorskich przepisów kulinarnych, które dostępne są na stronie primavika.pl
www.primavika.pl
* Przepis Blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem przygotowany został przez Piotra Kucharskiego w ramach kampanii Primavika promującej zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia. Piotr Kucharski - kucharz znany z programu Dzień Dobry TVN dla wszystkich sympatyków zdrowej i smacznej kuchni przygotował całą serię autorskich przepisów kulinarnych, które dostępne są na stronie primavika.pl
www.primavika.pl
Komentarze (0)